Kushidango (japán gombóc)
elkészítési idő: 40 perc
nehézségi fok: könnyű
Hozzávalók 2 személyre
- 20 dkg rizsliszt
- 2 dl meleg víz
- bambusznyársak
A szószhoz:
- 1 evőkanál víz
- 10 dkg cukor
- 2.5 evőkanál szójaszósz
- 1.5 evőkanál kukoricakeményítő
- A rizslisztet összekeverjük a meleg vízzel, majd alaposan átgyúrjuk. Ha már tésztaállagú, kézzel gombócokat formázunk belőle, és egy szűrőben forró víz felett kb. 10 percig gőzöljük, majd félretesszük hűlni. Amikor annyira kihűltek, hogy kézbe tudjuk őket venni, hármasával- négyesével a nyársakra húzzuk őket.
- A szószhoz a vizet közepes lángon összeforraljuk a cukorral és a szójaszósszal. Közben a keményítőt összekeverjük egy kevés vízzel, majd hozzáadjuk a forrásban lévő szószhoz, és gyorsan elkeverjük. Tálaláskor a szószt a gombócokra öntjük.
 
|