- Akashiyaki 明石焼き, labda alakú omlett, polipdarabbal
- Chanko-nabe ちゃんこ鍋, Nabe-jelleg, tartalmasabb egytálétel, alapvető étel a szumó birkózóknak
- Cha-zuke 茶漬け, rizs zöldteával
- Donburi 丼, zöldség, hús vagy más hozzávaló héjja a rizsre forgácsolva
- Gyoza 餃子, hússal töltött tésztatáskák, kínai jelleg
- Ishiyaki 石焼き, köven grillezés
- Kare カレー, japán verziója az indiai curry-fogásnak
- Kabayaki 蒲焼き, édes szójaszószban grillezett hal, a legjobb az angolna (Unagi Kabayaki)
- Karaage 唐揚げ, fritőzben sült hús, a legjobb a tyúk
- Kushiage 串揚げ, bambusznyársakra szúrt, panírozott, sült zöldségek és húsok
- Maki 巻き, egy tekercs, tengeri hínárból, rizsből és különböző belevalókból
- Misoleves 味噌汁, misoból és dashiból
- Nabe 鍋 ill. O-Nabe, japán egytálétel
- Oden おでん, kiadós, lassan főzött leves
- Okonomiyaki お好み焼き, omlett féleség, káposztával és különböző hozzávalókkal
- Sashimi 刺身, vékony, filészeletek, nyers halból
- Shabu Shabu しゃぶしゃぶ, ételek, tálkákban felszolgálva
- Sukiyaki すき焼き, egytálétel
- Sushi 寿司, nyers hal vagy zöldség savanított rizsen
- Takoyaki たこ焼き, tésztalabda polipdarabbal töltve
- Tempura 天麩羅, fritőzben sült tengergyümölcsei vagy zöldségek
- Teriyaki 照り焼き, marinírozott hús
- Tonkatsu 豚カツ, sertés hússzeletek
- Yakitori 焼き鳥, grillezett csirkenyársak
Forrás: Wikipédia |